Menu
A+ A A-

Specijalcima po 11 godina robije

  • Objavio:   Redakcija

specijalci rs sprovodjenjeZbog pljačke blindiranog kombija "Sektor sekjuritija" na auto-putu Banjaluka – Gradiška danas su osuđeni specijalci MUP-a Republike Srpske Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović na po 11 godina zatvora.

Oleg Banda je dobio devet godina zatvora. Oni su osuđeni za  pljačku 616.548 KM, piše portal "ATV".

Republički tužilac Republike Srpske Živana Bajić u završnoj riječi je rekla da je optužnica u potpunosti dokazana i tražila je da se optuženi oglase krivim i kazne u skladu sa zakonom.

"Kao specijalci, optuženi su bili posebno obučeni za postupanje u kriznim situacijama, a vještine koje su stekli iskoristili su za izvršenje krivičnog djela, čime su grubo narušili ugled MUP RS i izneverili povjerenje građana. Djelo su počinili usred dana na auto-putu, pucajući pancirno zapaljivom municijom, čime su ugrozili živote radnika "Sektor sekjuritija", ali i svih učesnika u saobraćaju", rekla je Bajićeva.

Spektakularna pljačka novca, voženog u Zagreb iz banjalučke “Unikredit banke”, počinjena je 22. septembra 2015. godine. Ranije je Danijel Kuzmić (32), bivši radnik agencije "Sector security" osuđen na tri godine, a specijalci Goran Janjuz (27) i Željko Inđić (29) na po šest mjeseci zatvora zbog učešća u razbojništvu, a nakon što su krivicu priznali i pristali da svjedoče protiv svojih saradnika.

U optužnici piše da su Malić, Popović, Paraš, Inđić i Banda, 22. septembra 2015. godine, zelenim "Audijem A6" presreli i napali kolonu vozila “Sector securitija”.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Hronika

Radio Sa-RS