Menu
A+ A A-

Sberbanka od hrvatske vlade traži da preuzme dug Agrokora

  • Objavio:   Redakcija

sberbank znakIzvršni direktor ruske banke "Sberbank" German Gref rekao je kako saradnja sa hrvatskom Vladom oko "Agrokora" nije bila jednostavna i kako se nikada ranije nisu susreli sa sličnom situacijom.

German Gref izjavio je u Moskvi kako "Sberbanka", glavni kreditor "Agrokora", nije spremna pregovarati o novim finansiranjima "Agrokora" dok god se ne postigne dogovor s hrvatskom Vladom, prenosi "Rojters".

Rekao je takođe kako se "Sberbanka" nikada ranije nije susrela sa situacijom u kojem se vlada neke zemlje na taj način upliće u poslove neke kompanije.

"Ne bi trebalo da donosite zakon koji lišava kreditore njihovog prava nakon svršenog čina", rekao je Gref.

Gref je najavio i kako će predstavnici Sberbanke sljedeće sedmice razgovarati s Vladom Hrvatske.

Iz "Sberbanke" su ranije poručili da su spremni otići i na sud ako bude potrebno, a kako bi vratili više od milijardu evra koje su dali kao kredit "Agrokoru".

"Ako je hrvatska vlada preuzela odgovornost za vođenje kompanije, onda bi takođe trebalo da preuzme odgovornost za dugove. Neka nam daju garanciju za te dugove", rekao je Gref.

"Ako to oni nisu spremni učiniti, tada to znači da treba da se vrate uobičajenoj tržišnoj praksi", poručio je izvršni direktor "Sberbanke".

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS