Menu
A+ A A-

SAD preuzele odgovornost za curenje podataka

  • Objavio:   Redakcija

vasington iz vazduhaSjedinjene Američke Države (SAD) preuzele su odgovornost za curenje obavještajnih podataka tokom istrage o terorističkom napadu u Mančesteru, rekao je medijima državni sekretar SAD Reks Tilerson na sastanku sa državnim sekretarom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom.

Tilerson je istakao da incident sa obavještajnim podacima neće uticati na odnose između Vašingtona i Londona i naglasio da će SAD biti uz Veliku Britaniju u borbi protiv terorizma, prenio je AP.

On je osudio teroristički napad u Mančesteru, te izjavio saučešće porodicama 22 žrtve napada i cijeloj Britaniji.

"Moramo se boriti protiv terorizma i protjerati teroriste i ekstremiste iz zemalja koje im pružaju utočište. Moramo ih protjerati sa lica zemlje", rekao je Tilerson britanskim medijima.

Britanskih sekretar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da posjeta Reksa Tilersona predstavlja akt solidarnosti Sjedinjenih Država i Velike Britanije, te dodao da ove dvije nacije moraju zajednički da se suprostave terorizmu i brane demokratiju i zakone.

CNN prenosi da su dvojica diplomata razgovarala o Siriji, odnosima sa Iranom i Sjevernom Korejom, kao i o tome koliko je važna saradnja ove dvije države.

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS