Menu
A+ A A-

Mjestimična magla smanjuje vidljivost

  • Objavio:   Redakcija

stanje autoput za doboj sa rsNa većini puteva u Republici Srpskoj sobraćaj se jutros odvija redovno, po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, osim područja Istočnog Sarajeva i Foče gdje ima mjestimićne magle, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz AMS Republike Srpske.

U područjima sa maglom upozoravamo na vlažne kolovoze.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na moguće odrone, a na putevima sa sanacionim radovima na izmijenjen režim vožnje i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Radovi:

Nastavljeni su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoznog zastora na mag. putu M-4, na dionici Banja Luka-Čelinac, u mjestu (Rebrovac), zbog čega je izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta „Mahovljani“ na autoputu Banja Luka – Doboj (dionica Banja Luka – Prnjavor),  zbog čega je petlja „Mahovljani“, zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Zabrane:

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BiH

Na putevima u FBiH ovoga jutra saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozače upozoravamo na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar zbog radova u Donjoj Jablanici tokom dana saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Sporije saobraćanje moguće je i na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, gdje se izvode radovi na redovnom održavanju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača,  

M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS