Osmi internacionalni festival harmonike "Akordeon art"

akordeon artOsmi internacionalni festival harmonike "Akordeon art" biće održan od 30. maja do 2. juna. Ceremonija svečanog otvaranja Festivala održaće se u amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta u Lukavici 30. maja sa početkom u 20 časova. Nastupiće ansambl „Solisti Di Sud“ iz Srbije.

U okviru Festivala održaće se takmičenja solista, kamernih ansambala i orkestara harmonika, predavanja i koncerti eminentnih pedagoga i umjetnika svjetskog renomea.

Festival će trajati do 2. juna kada će se, proglašenjem i koncertom pobjednika, održati ceremonija zatvaranja Festivala.

Organizatori Festivala su Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike "Novi zvuk".

Internacionalni festival harmonike "Akordeon art" je manifestacija po kojoj su Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Grad Istočno Sarajevo dospjeli u središte evropskih i svjetskih muzičkih zbivanja.

Ova tradicionalna manifestacija na najbolji način doprinosi unapređenju kulturne saradnje na međunarodnom planu, promoviše najviše umjetničke vrijednosti i svojim sadržajima i brojem učesnika pretenduje da postane najznačajniji festival harmonike u jugoistočnoj Evropi.

Ulaz na sve sadržaje Festivala "Akordeon art" je slobodan.

Posljednja izmjena petak, 26 Maj 2017 18:49
nazad na vrh