Menu
A+ A A-

Vučić: Važno je da spajamo narode

  • Objavio:   Redakcija

vucic dodik bratoljubViše hiljada građana Podrinja sa obje strane Drine okupilo se danas kako bi prisustvovalo spajanju obala rijeke na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, a kojem prisutvuju predsjednik Srbije Tomsilav Nikolić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Aleksandar Vučić i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i ministri vlada Srbije, Republike Srpske i BiH.

Na bini na mostu "Bratoljub" nalaze se zastave Srbije, Republike Srpske i BiH, a građani u Ljuboviji u kolonama pristižu ka mostu te je saobraćaj blokiran.

"Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih", rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska radova na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, i poručio da je važno da spajamo obale, gradove, države, srpski narod, ali i Srbe i Bošnjake.

Na mostu koji spaja obale Drine, Vučić je okupljenim građanima rekao da su radovi završeni na vrijeme, kaže da su mu rekli i prije roka, te poručio da mostovi, a ovaj je 12. na Drini, obezbeđuju pristojan život, povezuju, spajaju...

"Preko njih počinjemo da se razumemo, oni nam omogućavaju da radimo, donose nove poslove, ali i prenose znanje. Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih", rekao je Vučić i pozvao narod i s jedne i s druge strane Drine da i dalje gradi.

Radovi na mostu nazvanom "Bratoljub", koji je dug 227 metara, počeli su 20. oktobra 2015. godine. Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrijednost je 13 miliona evra.

Srbija je projekat finansirala sa 5,5 Bosna i Hercegovina sa 7, 4 i RS sa 335.000 evra. Srbija gradi most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

Kako je najavljeno, završetak radova na cijelom projektu izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica se očekuje u septembru 2017. godine.  Taj most će za privrednike iz Republike Srpske biti najkraća veza sa Koridoriom 11 i Lukom Bar.

Most ima sedam raspona i ukupno osam stubova, od čega četiri u rijeci i po dva na svakoj obali. Betonski most je širok 13,9 metara i imaće biciklističku i pješačku stazu.

Izvođač radova je konzorcijum četiri domaća preduzeća koje predvodi MBA-Ratko Mitrović niskogradnja, a projekat je uradio Saobaćajni institute CIP.

 

Poslednji put izmenjenopetak, 26 maj 2017 15:07

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS