Na Konkurs "Zlatna sova" stiglo 50 rukopisa

Napišite komentar

zavod udzbenike i.sarNa Konkurs za dodjelu nagrade "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo za 2017. godinu stiglo je 50 rukopisa, od kojih 47 ispunjava uslove Konkursa, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Zavoda.

Žiri u sastavu: prof. dr Sanja Macura (predsjednik), prof. dr Duško Pevulja (član) i književnik Mirko Vuković (član) ih je pročitao, te u skladu sa "Pravilnikom" i ranije postignutim dogovorom o načinu rada, nakon dva sastanka i više telefonskih konsultacija, 23. maja 2016. godine odabrao rukopise koji čine širi izbor.

Do šireg izbora došlo se tako što je svako od članova žirija iznio i elaborirao svoj stav o tome da li neki rukopis zavređuje ili ne da bude u širem izboru.

Nakon sabiranja glasova, ispostavilo se da čak 37 rukopisa nema glas nijednog člana žirija, a 3 rukopisa imaju glas samo jednog člana žirija. Primjetno je da su mnogi od njih na Konkurs dostavljeni u gotovo radnom obliku.

Ukupno je 7 rukopisa dobilo glasove dva ili sva tri člana Žirija i oni su ušli u širi izbor. Redoslijed naslova koji predstavljamo uslovljen je isključivo rednim brojem dobijenim po prispjeću rukopisa u Zavod i nema nikakve veze s rangiranjem.

Dakle, u širi izbor na Konkursu za dodjelu nagrade „Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo za 2017. godinu ušli su rukopisi:

1. Redni broj 6, "Parusija. Glasovi",

2. Redni broj 12, "Roman o Lejli",

3. Redni broj 18, "Rukavica",

4. Redni broj 20, "Niti",

5. Redni broj 30, "Vojnik ničije vojske",

6. Redni broj 32, "Novi Mihail, APPENDIX – Put u pokajanje" i

7. Redni broj 44, "Kiša i mleko".

Žiri će tokom narednih petnaest dana saopštiti uži izbor, te koji rukopisi će dobiti prvu, drugu i treću nagradu na ovogodišnjem konkursu "Zlatna sova", navodi  se u saopštenju za naš portal.

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh