Menu
A+ A A-

Monodrama "Svetozar Treći" na repertoaru Kulturnog centra

  • Objavio:   Miljan Rasevic

monodrama svetozar treciUrnebesna komedija "Svetozar Treći" biće odigrana u ponedjeljak, 29. maja u 20:00 časova, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. Glavnu ulogu u ovoj mondrami tumači Ivan Perković.

Monodrama "Svetozar Treći" rađena je po tekstu "Kad umreh onomad" Ljiljane Bralović, a u režiji Mihaila Kostadinova. Riječ je o urnebesnoj komediji u produkciji NASTeatra, čija je matična scena u Gornjem Milanovcu, rodnom mjestu pjesnika Momčila Nastasijevića.

Teatar je posvećen ovom velikom pjesniku. Ivan Perković bio je učesnik Festivala malih scena i monodrame, gdje se predstavio sa monodramom "Pesnik za pesnike", a monodrama je takođe bila posvećena Momčilu Nastasijeviću.

Glavni junak Svetozar svojim kazivanjem iznosi osudu licemjerstvu, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti. Ivan Perković ispunjava želju svom junaku, a što je podsvjesna želja svakog čovjeka, da vidi koliko će kome nedostajati kada ga ne bude više bilo.

Svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti svaki radnim danom od 9:00 do 15:00 časova u prostorijama Kulturnog centra, po cijeni od 5 KM, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.
 

 

 

 

 

 

 

 

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 25 maj 2017 13:03

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište

Radio Sa-RS