Menu
A+ A A-

Potop u Novom Sadu, grad u kolapsu

  • Objavio:   Redakcija

potop novi sadOko podneva je Novi Sad zahvatilo jako nevrijeme, praćeno grmljavinom, ledom i provalom oblaka. Kako prenosi portal "021", dijelovi grada su bukvalno pod vodom.

Prema izvještajima reportera "021.rs", kao i samih građana, desetine ulica u Novom Sadu su poplavljene i otežan je saobraćaj u svim dijelovima grada, kao i u prigradskim naseljima.

Led koji je padao je zavisno od dijela grada bio veličine klikera, ali je negdje bio intenzivniji pa su ulice bukvalno pobijelile. Za sada nema informacija o obustavljanju saobraćaja, ali vozila GSP-a kasne na svim linijama, a građani svjedoče da kola u pojedinim ulicama na Detelinari, Satelitu, Centu, Novom naselju, Podbari, Klisi prolaze ulicama koje imaju i do pola metra vode.

Na snimcima i fotografijama se vidi da su pod vodom i neke od najvećih ulica u gradu kao što su Bulevar Evrope i Bulevar oslobođenja. Od dežurnih službi "021.rs" za sada nije dobio informaciju da je bilo posebnih intervencija, ali se očekuje da kada prestane kiša bude poziva za ispumpavanje vode iz podruma i prizemlja kuća.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji da se i u Beogradu u narednim časovima očekuju pljuskovi, grmljavina, a moguć je i grad.

Interventne ekipe JKP Vodovod i kanalizacija na terenu Nadležne gradske službe u Novom Sadu su na terenu kako bi otklonile posljedice nevremena praćenog veoma jakim pljuskom, olujnim vjetrom i gradom, saopštile su gradske vlasti.

Ukupno 12 interventnih ekipa Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija je na terenu i rade na pročišćavanju nakupljene vode u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, kao i kod Merkura, a uz podršku preduzeća Šajkaška rade i na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

Član Gradskog vijeća za komunalne poslove Vladimir Stojković rekao je da je palo više od 52 litra kiše po kvadratnom metru za samo dva sata i dodao da gradska mreža može da primi oko 20 litara, zbog čega su nastali problemi.

"Radimo punim kapacitetom i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji putem telefona na broj 4872 – 444, 4872 - 520 i 4872-530 i Upravi za vanredne situacije-operativnom centru Novi Sad na broj 1985", naveo je Stojković i dodao da će nadležne službe činiti sve da što pre dođe do potpune normalizacije stanja.

Saobraćaj se trenutno ne odvija u Industrijskoj ulici, a normalizuje se u drugim ulicama u Novom Sadu. Kiša pada i dalje, ali manjim intenzitetom. S obzirom na uslove na terenu i vremenske prilike nadležne gradske službe biće angažovane koliko god za to bude potrebe, navodi se u saopštenju.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS