Menu
A+ A A-

Pucnjava u Zenici, muškarac upucan u usta

  • Objavio:   Redakcija

policija fbihNešto prije 20 sati u zeničkom naselju Crkvice dogodila se pucnjava u kojoj je ranjen muškarac B.R. Kako prenose federalni mediji, dvojica nepoznatih napadača su pucala prema B.R iz Zenice, a ranjeni muškarac je prevezen u Kantonalnu bolnicu.

Kako javlja portal "Zenicablog", R.B. je ranjen u glavu, odnosno u usta, iz neposredne blizine, te se radi o ustrijelnoj rani, obzirom da se metak zadržao u vratu.

Iako se, prema prvim informacijama, ne radi o direktno životno ugrožavajućim povredama, ranjeni je podvrgnut CT snimku radi utvrđivanja mjesta gdje se metak zadržao, te kakve su moguće posljedice i hitnost operativnog zahvata.

Napadači su, navodno, pobjegli u pravcu Babine rijeke preko jednog od mostova, a nedugo nakon pucnjave uhapšena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s incidentom.

Nije poznato da li se radi o osobi koja je pucala B.R. u usta, ili o pomagaču, a prema pisanju federalnih portala, u blizini su pronađeni i predmeti koji se dovode u vezu s pucnjavom, a koje su osumnjičeni bacili prilikom bijega.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Hronika

Radio Sa-RS