Menu
A+ A A-

Prodaja OC "Jahorina" loša odluka Vlade Srpske

  • Objavio:   Redakcija

mirko sarovic sars 1Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović rekao je da je "prodaja Olimpijskog centra "Jahorina" loša i zakašnjela odluka Vlade Republike Srpske".

“Vlada Republike Srpske je svojevremeno u Olimpijski centar uložila 46 miliona KM i sada se on prodaje u dijelovima, što je priznanje da ovaj projekat revitalizacije važnog turističkog centra nije uspio", rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

Kako ističe, Olimpijski centar "Jahorina" je trebalo ranije prodati, prije nego što su uložena velika finansijska sredstva, jer je pitanje da li će se za njegovu prodaju vratiti sredstva koja su uložena.

Govoreći o pitanjima arbitraža koje čekaju BiH, a odnose se na hidrocentralu na Vrbasu i Termoelektrane Ugljevik, Šarović je rekao da su one u početnoj fazi, te da je logično da onaj koji tuži, taj svoj odštetni zahtjev podiže kako bi mogao eventualno kasnije, poravnanjem ili u samom arbitražnom postupku, da dođe do odštetnih zahtjeva za koje misle da su stvarni.

“Nisu samo ove arbitraže u pitanju. Hrvatska ‘Elektroprivreda’ podnijela je zahtjev za dobrovoljno poravnanje za Termoelektranu Gacko. To je ozbiljno i zabrinjavajuće pitanje za institucije BiH i Vladu Republike Srpske koje će vrlo brzo doći na red”, istakao je Šarović.

On smatra da su neke arbitraže mogle da se izbjegnu, kao što je ona vezana za termoelektranu Ugljevik, jer je, kako je rekao, sudski postupak trebalo završiti prije više godina u Republici Srpskoj.

“Da je sudski postupak završen u Srpskoj, u nadležnim pravosudnim institucijama u BiH vjerovatno ne bi ni došlo do pitanja arbitraže, kao ni zahtjeva za odštetu od 1,5 milijardi KM”, zaključio je Šarović.

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS