Menu
A+ A A-

Gašić zamrznuo stranačke funkcije

  • Objavio:   Redakcija

gasic srbijaBratislav Gašić, visoki funkcioner SNS i bivši ministar odbrane rekao je danas da je zamrznuo sve stranačke funkcije zbog stupanja na čelo Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Po zakonu o BIA, član 20, pripadnici te agencije ne smiju da budu članovi političkih stranaka.

Budući šef Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je danas zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i funkciju u Predsjedništvu SNS.

Za Prvu televiziju, Gašić je rekao da je funkcija koju će preuzeti za njega veliki izazov i odgovornost, kao i da mu je velika čast da služi svojoj zemlji.

Govoreći o primjedbama da nije kvalifikovan za tu funkciju, jer nije čovjek iz struke, on je rekao da je upoznat sa sistemom bezbjednosti jer je dvije godine bio ministar odbrane Srbije.

Odgovarajući na pitanje da li je spreman da prijedloži otvaranje tajnih dosijea iz prošlosti, Gašić je rekao da je još rano pričati o dosijeima i da to nije odluka samo jednog čovjeka, već da je za tako nešto potreban društveni konsenzus.

Gašić je istakao da će jedan od prvih zadataka na tom mjestu biti jače povezivanje svih bezbjednosnih službi, odnosno BIA sa Vojno-bezbjednosnom i Vojno-obavještajnom službom.

"Zadatak je da se aspekt komunikacija podigne na viši nivo. Ne kažem da on nije dobar ali može biti i bolji", rekao je Gašić.

Medijske spekulacije o tome da će Gašić biti novi direktor BIA potvrdio je juče premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Bratislav Gašić je veoma vrijedan, posvećen čovjek, odan svojoj državi", istakao je juče za "Blic" Vučić.

Poslednji put izmenjenoutorak, 23 maj 2017 15:29

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS