Firma nudi mačke kao terapiju protiv stresa

Napišite komentar

macke ferejJedna firma u Japanu, zemlji gde su kompanije poznate po dugom radnom vremenu i često stresnoj hijerarhijskoj disciplini, pronašla je terapiju za smanjenje stresa – mačke.

U maloj tokijskoj kancelariji informatičke firme „Ferej“ devet mačaka skaču na kolena zaposlenima, šetaju se po tastaturama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji.

Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" 2000. godine na zahtjev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenima da dođu sa svojom mačkom.

Rekao je i da daje 5.000 jena (40 evra) mjesečno svakom ko spase mačku.

I druge japanske kompanije su se okrenule životinjama da smanje stres i napetost na radnom mjestu. U japanskom ogranku firme "Orakl" pas nazvan Kendi postao je njihov "ambasador", zadužen da prima goste i smiruje zaposlene“, što može da se pročita na njihovom internet sajtu. "Orakl" u Japanu ima psa u kancelariji od 1991. i Kendi, koja je četvrti pas po redu, sada ima svoj Tviter i Instagram nalog.

Kompanija za ljudske resurse "Pasona grup" zaposlila je u punom radnom vremenu dvije koze 2011. godine i dve alpake 2013, djelimično u terapeutske svrhe.

Tokio ima šezdesetak kafea gde su zvanično dozvoljene mačke i gde se slobodno šetaju među klijentima.

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh