Menu
A+ A A-

Litijom ulicama Foče obilježena krsna slave opštine

  • Objavio:   Redakcija

foca litija krsna slavaLiturgijom u crkvi Svetog Nikole, svečanom litijom ulicama i lomljenjem slavskog kolača u zgradi opštine, danas je u Foči proslavljena krsna slava - Prenos moštiju Svetog Nikole.

Nakon čitanja molitve kraj centralnog spomen obilježja poginulim srpskim borcima i civilima iz posljednjeg rata, položeno je cvijeće i prislužene su svijeće.

Protojerej stavrofor Nenad Tupeša poželio je lokalnoj upravi da svojom službom svjedoči jevanđelje i dobra djela.

"Da se svi zajedno trudimo da umnožavamo dobra, pogotovo kod siromašnih, kojima je potrebna pomoć nas koji smo na odgovornim funkcijama. Kao što je Sveti Nikolaj imao uvijek pred sobom riječ da je dobri i vjerni sluga, tako da i mi budemo dobre i vjerne sluge, da umnožavamo dobro, na korist svakog čovjeka bez obzira kojoj vjeri pripadao i koje nacije bio", rekao je Tupeša.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da je danas veliki i radostan dan, jer Foča proslavlja svog zaštitnika.

"Slava je da se radujemo, da jedni druge uvažavamo, da budemo bolji nego što jesmo. Slava je poziv svima da dođu da zajednički slavimo i da zajednički gradimo ljepšu Foču", rekao je Mašić.

Današnji praznik, u narodu poznat i kao Nikolice, krsna je slava i crkve Svetog Nikole u kojoj je obavljen obred lomljenja slavskog kolača.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS