Menu
A+ A A-

Pomozimo našoj sugrađanki Snježani Bašević Istaknut

  • Objavio:   Redakcija

snjezana basevic bnU Republici Srpskoj svaki dan sve je više osoba kojima je potrebna finasijska pomoć za liječenje. Jedna od njih je i višegodišnji humanitarni radnik Snježana Bašević iz Sokoca kojoj je sada potrebna pomoć drugih.

Neophodno joj je 100 hiljada maraka za transplataciju bubrega u Francuskoj. Dok ne sakupi novac Snježana tri puta sedmično odlazi na dijalizu koja joj produžava život.

Ali pitanje je do kada jer, kako kaže, svaki dan joj je sve teže.

"Kažu mi da ću se navići ali ne vjerujem. Strepim svaki put kada odem na dijalizu, da li će mi pozliti, da li će mi pući kapilar ili vena. Stalno sam u strahu".

Snježana je dugogodišnji humanitarni radnik, osnivač je Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama "Podrška" Sokolac i do sada je bila organizator mnogih humanitarnih akcija za pomoć bolesnim i ekonomski ugroženim. Ljudi kojima je pomogla to ne zaboravljaju.

"Svi se javljaju i pružaju mi podršku i to me raduje. Nisu me zaboravili. To mi daje nadu da ću preživjeti. Da ću prikupiti novac koji mi je potreban za trasplataciju", kaže Snježana i zahvaljuje svima koji su donirali novac na žiro račun ili pozvali humanitarni broj 1413 otvoren za njeno liječenje.

Jedini spas za Snježanu Bašević je transplantacija bubrega u Francuskoj jer se u Republici Srpskoj ali i u Srbiji rade samo transplatacije kada je donor neko od bližih srodnika.

Snježana nema nikoga. Majka joj je umrla prije više decenija od iste bolesti, ni otac joj nije živ, a brat joj je poginuo u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Snježana je godinama pomagala drugima, sada je neophodno da mi pomognemo njoj.

 

HUMANITARNI BROJ 1413

BROJ TEKUĆEG RAČUNA 562-012-81117364-57 NLB Razvojna banka

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS