Menu
A+ A A-

Održan 36. protest protiv diktature

  • Objavio:   Redakcija

protesti beograd 36Protest "Protiv diktature" održan je u petak ispred Doma Narodne skupštine, gdje su učesnici poručili da je Skupština zakonodavno tijelo i da treba da kontroliše izvršnu vlast, a ne da radi po naredbama Vlade Srbije.

Nekoliko desetina učesnika 36. protesta popeli su se, na kraju protesta, na stepenište Doma Narodne skupštine i razvili transparente "Dole diktatura" i "Nećemo odustati".

Jedan od učesnika protesta, preko megafona, je poručio da je za ponedjeljak u 9.00 najavljena zaplijena stvari Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" i pozvao demonstrante da prije toga odu do bolnice i pruže podršku toj zdravstvenoj instituciji.

Protest je završen oko 20 sati, a prethodno su demonstranti prošetali do Ustavnog suda i tamo izrazili svoje nezadovoljstvo radom te najznačajnije sudske institucije, ali i do Radio-televizije Srbije.

Predstavnica protesta "Protiv diktature", koja se predstavila kao Tamara, rekla je da demonstranti nisu uspjeli da dobiju "uživo" na RTS-u, već da su samo dobili minut u drugoj polovini ''Dnevnika''. 

"Želimo da ih pitamo šta je bitnije od onoga što se dešava 45 dana, naročito prvih deset dana kada je bilo desetine hiljada gradjana na protestu", rekla je Tamara.

Ona je rekla da protesti "Protiv diktature" traju od 3. aprila zahvaljujući "čuvarima vatre".

Predstavnica protesta "Protiv diktature", koja se predstavila kao Jelena, rekla je da se postojeća represija može pobijediti samo zajedničkim snagama.

"Bitno je da smo zajedno", poručila je ona i dodala da je cilj da se aktuelna vlast "skloni" i da se uspostavi "novi ideja političkog lidera".

Okupljeni su poručili da će "biti tu" na dan inauguracije Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

Na protestu je došlo do manjih komešanja medju učesnicima, ali tenzije su se smanjile i organizatori su pozvali na jedinstvo ka zajedničkom cilju, koji je prema njihovim riječima promjena sistema u Srbiji.

 

 

Foto: beta.rs

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS