Pjesničko veče Đorđa Sladoja

pjesnicko1U okviru manifestacije obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pjesnik Đorđo Sladoje održao je večeras na Palama pjesničko veče.

Sladoje je izrazio zadovoljstvo što je ovo veče bio dio obilježavanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i rekao da rado dolazi tamo gdje ga zovu, a pogotovo u kraj koji smatra i svojim zavičajem, s obzirom da je rodom iz Kalinovika.

"To uopšte nije malo. Bez obzira na sve distance, koje su, čini mi se, isforsirane, oni se bave time, doživljavaju kao svoje i prepoznaju kao dio sopstvenog iskustva u onome što pišem", dodao je Sladoje.

On je rekao okupljenima u amfiteatru Filozofskog fakulteta, da je svoju prvu zbirku poezije "Dnevnik nesanice" izdao prije više od 40 godina.

Poetsko veče otvorio je dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović koji je izrazio zadovoljstvo što se Sladoje odazvao pozivu da uveliča Dane ovog fakulteta, a okupljenima se obratio i dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakultata Univerziteta u Istočnom Sarajevu Darko Đogo, ističući da mu je čast da prisustvuje pravoj pjesničkoj gozbi.

Obilježavanje Dana Filozofskog fakulteta počelo je danas promocijom diplomiranih studenata, mastera i magistara nauka, izložba studentskih radova Likovne akademije iz Trebinja otvorena je danas u 17:00 časova, a za sutra je najavljen Naučni skup "Nauka i stvarnost 2017".

nazad na vrh