Menu
A+ A A-

Porodici Lalović potrebna pomoć

  • Objavio:   Redakcija

lalovic lukavica pomocČlanovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe su posjetili porodicu Lalović u Istočnom Sarajevu i njihovo četvoro djece. Roditelji Tatjana i Đorđe imaju sina Aleksandra (12) i tri kćerke – Aleksandru (11), Anastasiju (6) i Anđelu (3).

Prilikom posjete, Tatjanu sa djecom su našli kući, a Đorđe je bio na poslu. Đorđe radi kao zaštitar, i pored toga, u pokušaju da poveća novčani doprinos svojoj porodici, ponekad uspije po neku dnevnicu sa strane zaraditi.

Mimo njegove male plate imaju još dječiji doplatak, ali ni to ne može osigurati sve što je djeci potrebno, jer su Aleksandra i Anastasija bolesne i za njihovo liječenje su potrebna skoro sva njihova primanja.

Djevojčice imaju problem sa bubrezima i neophodni su im lijekovi, kao i kontrole na mjesečnoj bazi. Tatjana nigdje ne radi pa se mora posvetiti djeci, ali uspije da obradi malo bašte i tako djeci obezbijedi svježeg povrća.

Mali Lalovići i njihovi roditelji stanuju u kući sa Đorđevim roditeljima i sa njima dijele četir prostorije. Pored jako malog prostora, muku muče sa ogromnom vlagom koja se uvukla u sve prostorije. Tatjana kad ugrabi malo lijepog vremena drži prozore otvorene da koliko-toliko izvuče tu vlagu.

Tako smo zatekli malu Anđelu kako spava otvorenog prozora na ovom ne baš toplom vremenu. Roditelji sa svim izdacima koje imaju oko liječenja djevojčica nikako ne mogu odvojiti nešto novca za adaptaciju životnog prostora koja bi sigurno, makar malo, poboljšala zdravlje djece.

Jako hitno i jako važno je da se što prije zatvore jedna vrata u maloj sobi i tako tu sobu osposobe za djecu. Pored toga, izolacija im je sljedeća neophodna stvar. Oluci i trotoari na kući su dio hitnosti jer voda sa krova ulazi u kuću i tako stvara vlagu.

Mimo toga, trebao bi im i ulaz u kuću da ne ulaze preko balkonskih vrata. Fasada na kući je nešto o čemu mogu samo sanjati, iako bi im ona bila takođe neophodna. 

Tako nam ostaje da se opet obratimo vama, ljudima dobrog srca, da pokušamo ovoj djeci donacijama osposobiti životni prostor kako dolikuje svakom djetetu.

Novčanu pomoć možete uplatiti preko humanitarne organizacije Srbi za Srbe, na linku OVDJE

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS