Menu
A+ A A-

Fizički napadnut policajac u Istočnom Sarajevu

  • Objavio:   Milan Ilic

policija rsPolicijskom službeniku Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo je juče oko 14,00 časova, prijavljeno da se u Ulici Trg ilidžanske brigade, opština Istočna Ilidža, nalazi lice koje narušava javni red i mir vikom i galamom, te da na ulici zaustavlja vozila i ne dozvoljava im prolazak.

Odmah nakon prijave na lice mjesta je izašao policijski službenik koji je u navedenoj ulici zatekao D.L. (duševno bolesno lice), te ga je pokušao usmenim naređenjem spriječiti u daljem narušavanju javnog reda i mira.

Tom prilikom imenovani je fizički napao policijskog službenika, te mu pocijepao službenu uniformu i nanio povrede ispod vrata u vidu crvenila i ogrebotina.

"Osumnjičeni je uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje lišen slobode, nakon čega je od strane policijskih službenika vozilom sproveden u službene prostorije policijske stanice", saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac OT Istočno Sarajevo koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

U službenim prostorijama izvršeno je alkotestiranje osumnjičenog, te je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,99 g/kg.

U pratnji policijskog službenika, D.L. je vozilom Hitne pomoći prevezen u Psihijatrijsku bolnicu Sokolac gdje je zadržan na liječenju.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS