Menu
A+ A A-

Radnici ''Arcerol Mitala'' pješke krenuli u Banjaluku

  • Objavio:   Redakcija

protest arcerol mitala radniciOko 150 radnika preduzeča “Arserol Mital” jutros se samoinicijativno organizovalo i iz Prijedora krenulo prema Banjaluci, javlja reporter ATV-a sa lica mjesta.

Radnici su krenuli prema Banjaluci kako bi pružili podršku kolegama koji pred zgradom Narodne skupštine štrajkuju glađu zbog danas najavljene odluke o prodaji RŽR “Ljubija”.

Na dva dampera radnici su jutros okačili i transparente. Kako su radnici rekli reporteru ATV-a prije polaska u Banjaluku, oni žele da pokažu da su zabrinuti za svoja radna mjesta i budućnost kompanije u kojoj rade ukoliko izraelska kompanija kupi RŽR “Ljubija”.

Oko 50 radnika oko 10 časova krenulo je pješke za Banjaluku. Kako su rekli, očekuju da pred Narodnu skupštinu stignu za 6-7 časova. Kako javlja reporter ATV-a, radnici pješaci oko 11 časova stigli su do Verića.

Tri dempera i jedan bager policija je zaustavila na raskrsnici u Omarskoj. Ostalo je nejasno, javlja reporter ATV-a, da li su mašine ''Arserol Mirala'' krenule za Banjaluku ili je bio plan da blokiraju magistralni put Banjaluka- Prijedor u mjestu Omarska.

Mašine trenutno stoje parkirane uz magistralni put u Omarskoj. Na magistralnom putu Prijedor- Banjaluka na raskršću Omarska prisutan je veći broj pripadnika policije.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Republika Srpska