Menu
A+ A A-

Gotov materijal za smjenu Vlade

  • Objavio:   Redakcija

govedarica sds bijeljinaPredsjednik SDS-a Vukota Govedarica najavio je danas, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Bijeljini, da će sutra biti gotov materijal za inicijativu smjene Vlade Republike Srpske koji će Savez za promjene uputiti u parlamentarnu proceduru.

"To je materijal koji govori o promašajima Vlade Republike Srpske, o njihovim mnogobrojnim aferama. Znate te njihove brojne afere ne mogu stati na dvije stotine stranica, ali smo istakli najznačajnije. Dragan Čavić, Branislav Borenović i ja ćemo imati sutra konferenciju na kojoj ćemo se obratiti javnosti i predstaviti dokument koji ćemo narednog radnog dana uputiti u Parlament Srpske", rekao je Govedarica novinarima.

Akcize su opet aktuelne. Govedarica upozorava da po poslovničkim normama zakon, ukoliko padne u parlamentarnoj proceduri, ne dozvoljava se da bude u parlamentarnoj proceduri narednih šest mjeseci.

''Međutim, očigledno da imamo jednu vrstu parlamentarnog silovanja'', kaže Govedarica. 

Jedan od današnjih zaključaka na sjednici Predsjedništva SDS jeste sugestija i odluka kojom su obavezuju ministre SDS-a u Savjetu ministara da u takvoj situaciji ne prihvate na sjednici Savjeta ministara Zakon o akcizama ukoliko bi ponovo bio kandidovan.

 

"Ukoliko Izetbegović i Dodik mogu da naprave neku vrstu mostarskog dogovora ili nekog drugog dogovora, neka izvole, mi nismo opterećeni sa tim stvarima", kaže Govedarica.

Govedarica je čestitao Mići Mićiću na ponovnom imenovanju za predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Bijeljini.

"Ovdje nije u pitanju pobjeda, već povjerenje građana, a Mićić je pokazao da zaslužuje povjerenje građana i uvjeren sam da će i ubuduće dostojanstveno nositi barjak SDS-a", rekao je Govedarica.

"Sigurno da želimo da SDS bude, kao što je i u prethodnom periodu bio u Bijeljini nosilac privrednog i ekonomskog razvoja, odgovoran za funkcionisanje vlasti i svi koji žele sa nama da grade bolju i ljepšu Bijeljinu i Semberiju mi smo spremni da sarađujemo", rekao je Mićić.

Krajem sljedeće sedmice trebalo bi da budu završeni unutarstranački izbori u svim gradskim i opštinskim odborima SDS-a.

''Skupština SDS-a biće održana 27. maja u Banjaluci ili Bijeljini gdje će biti biran 71-jedan delegat, a nakon toga i novo stranačko rukovodstvo. Neće biti biran novi predsjednik stranke'', rekao je Govedarica.

 

 

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS