Menu
A+ A A-

Sloboda i opstanak Republike Srpske prioritet

  • Objavio:   Redakcija

dan vojske rs 2017U Kasarni "Kozara" u Banjaluci danas je počela centralna svečanost povodom 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Svečanost je počela predajom raporta komandanta Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadira Nedeljka Kopuza predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, nakon čega su intonirane himna BiH i himna Republike Srpske "Moja Republika".

Kopuz je rekao da je formiranje Vojske Republike Srpske prije 25 godina bilo od ključnog značaja za opstanak i ostanak srpskog naroda na ovim prostorima, te istakao da u BiH ima mjesta za sve samo se moramo poštovati i uvažavati.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske podsjetio je da je Vojska Republike Srpske formirana u veoma teška vremena sa ciljem da se odbrani sloboda Srba na ovim prostorima.

"Sloboda i opstanak Republike Srpske su nam prioritet" rekao je Dodik.

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kojem je Treći pješadijski Republika Srpska puk predao raport, rekao je da je prije 25 godina trebalo imati hrabrosti dva se formira Vojska RS.

''Vojska Republike Srpske je časno branila narod i Republiku Srpsku i to je uspješno uradila", rekao je Ivanić.

Ovom skupu prisustvuju i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, predvođena potpredsjednikom parlamenta Nenadom Stevandićem, zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, predstavnici MUP-a Republike Srpske, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

Svečanosti prisustvuju i strani vojni predstavnici akreditovani u BiH, penzionisani generali i oficiri Vojske Republike Srpske, predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz proteklog otadžbinskog rata. Na govornici su istaknute zastave BiH, Republike Srpske, Vojske Republike Srpske, kao i grb Republike Srpske.

 

 

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com