Premijerno izvedena predstava "186. stepenik"

Napišite komentar

186 stepenik premijeraU Kulturnom centru Pale večeras je premijerno izvedena predstava "186. stepenik" Studentskog pozorišta Pale. Predstavu je režirao Nemanja Kostić, a glavne uloge u predstavi su Veljko Đoković i Nemanja Popović dok sporedne igraju Boško Krljaš, Janko Jugović i Nemanja Kostić.

Direktor Studentskog pozorišta Pale i glumac u predstavi Veljko Đoković rekao je novinarima da je predstava "186. stepenik" rađena po djelu Borislava Pekića, i ona je temeljena po istinitom događaju, a radnja se dešava u 80-im godinama prošlog vijeka i vezana je za koncentracioni logor Mathauzen.

"Predstava traje oko pedeset minuta, a bilo je jako teško pripremiti se za ovu predstavu prvenstveno što je fizički zahtjevna, a drugo što je škakljiva tema koja je problem na ovim prostorima već nekih pedeset do šezdeset godina", dodao je Đoković.

Glumac Nemanja Popović rekao je da je ova predstava došla u dobrom vremenskom trenutku s obzirom da Studentsko pozorište Pale nije radio skoro pola godine novi komad, a u Palama nešto više od dva mjeseca.

"Ovo je pravo vrijeme da vratimo povjerenje kod publike. Imali smo malih tehničkih problema dok se to radilo, naravno uvijek to govorim kao i sva amaterska pozorišta radimo sa minimalističkim finansijskim ulaganjima", dodao je Popović.

Popović je naglasio da je tek sad vidio koliko je zapravo Studentsko pozorište Pale jako i koliko su zapravo složni.

"Imali smo naravno i uspona i padova, ali smo ovo iznijeli do kraja i pokazali sami sebi prije svega da možemo da radimo ozbiljne predstave, sa ozbiljnom režijom i prilično dobrom glumom, što je publika mogla da vidi večeras i da smo jedno društvo koje savršeno funkcioniše", nastavio je Popović.

Studentsko pozorište Pale u narednom periodu imaju u planu učestvovanje na tri festivala u Laktašima, Mrkonjić Gradu i u Banjoj Luci.

 

 

 

 

""

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh