Menu
A+ A A-

Nema smjene Džaferovića, SNSD napustio sjednicu Parlamenta

  • Objavio:   Redakcija

parlament bih sjednica novoPoslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH napustili su današnju sjednicu ovog doma nakon što je odbijen njihov prijedlog da u dnevni red bude uvrštena tačka Odluka o razrješenju poslanika SDA Šefika Džaferovića sa funkcije predsjedavajućeg, odnosno člana Kolegijuma ovog doma.

Šef Kluba SNSD-a Staša Košarac, obrazlažući ovaj prijedlog, rekao je da je Klub SNSD-a u više navrata, skoro na 18 sjednica Doma, što redovnih što hitnih, tražio da ova tačka dnevnog reda bude pred poslanicima.

"Ne odustajemo od našeg bazičnog političkog stava niti odustajemo od našeg bazičnog obrazloženja koje je već poznato javnosti, a i poslanicima", istakao je Košarac.

Košarac je ranije pojasnio da je stav poslanika SNSD-a da DŽaferović zbog teškog bremena ratne prošlosti kojeg nosi i optužbi koje se dovode u vezu sa njegovim imenom ne može obavljati funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma, odnosno ne može predstavljati ovaj dom i sve poslanike.

U okviru rasprave o dnevnom redu, poslanik Salko Sokolović informisao je javnost i poslanike da je u Predstavničkom domu formiran Kluba nezavisnog bloka u kojem su osim njega, kao predsjedavajućeg, i poslanici Sadik Ahmetović i Senad Šepić.

Ova trojica poslanika, kao i Šemsudin Mehmedović, ranije su istupili iz Kluba poslanika SDA. Šepić je isključen iz stranke, a Sokolović, Ahmetović i Mehmedović su dobili opomene.

 

 

nazad na vrh

Bosna I Hercegovina

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com