Obilježena krsna slava Guslarskog društva ''Starina Novak''

guslarsko drustvo pale slavaProteklog vikenda Guslarsko društvo ''Starina Novak'' sa Pala proslavilo je krsnu slavu Svetog Đorđa - Đurđevdan, a na proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković. 

Gradonačelnik Vuković rekao je da očuvanje naše tradicije i srpskih, pravoslavnih običaja je od izuzetne važnosti u vremenu u kojem živimo, ali i godinama koje su pred nama.

Vuković, koji je bio i kum slave, podržao je ideju i aktivnosti ovog društva vezano za snimanje i objavljivanje pjesme ''Krvava Žepa'', kojoj je opjevano stradanje srpske vojske u Žepi, mjestu najvećeg stradanja Paljana u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

''Priča o stradanju paljanskih heroja koji su izgubili živote na Žepi, mora biti prenošena s koljena na koljeno. Njihovu žrtvu i stradanje srpskog naroda u proteklom ratu nikada ne smijemo zaboraviti'', rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Guslarskog društva ''Starina Novak'' Zoran Golubović rekao je da ovo društvo bilježi dobre rezultate koje njihovi članovi ostvaruju na brojnim takmičenjima. Često učestvuju na raznim manifestacijama, na kojima bilježe zapažene rezultate.

Guslarsko društvo ''Starina Novak'' osnovano je na Đurđevdan, 6. maja 1977. godine u Palama.

 

 

nazad na vrh