Menu
A+ A A-

Neprijatelj hoće da se kajemo za nepostojeće grijehe

  • Objavio:   Redakcija

ivancovAmbasador Rusije u BiH Petar Ivancov rekao je da je cilj manifestacije "Besmrtni puk" da se ne dozvoli iskrivljavanje istorije. On je istakao i da je to postalo uobičajeno u savremenom informativnom ratu.

''Bez sjećanja na našu slavnu istoriju, naša budućnost neće biti bolja. Nažalost, pokušaji revizija Drugog svjetskog rata vrše se i na najvišim nivoima'', istakao je Ivancov.

Prema njegovim riječima, treba imati na umu da je cilj falsifikovanja istorije da se podijele ruski narod i njegovi saveznici po izmišljenim nacionalnim i/ili vjerskim osnovama.

"Pri tome neprijatelji naše zemlje htjeli bi da nas vide da se kajemo za nepostojeće grijehe, a pod tim izgovorom mogu se lako ispostaviti konkretni teritorijalni i materijalni zahtjevi", ukazao je Ivancov, prenosi Sputnjik.

On je dodao da je manifestacija "Besmrtni puk“ veliko priznanje sjećanju na poginule za slobodu i otadžbinu i da je to istinski narodna akcija, ciji je smisao da objedini ljude na osnovu opštih ljudskih vrijednosti.

Ivancov je podsjetio da je ta akcija započela prije pet godina u Tomsku, u srcu Sibira, i da je tokom godina stekla široki patriotski karakter, omogućivši svima da 9. maja odaju počast i poštovanje podvigu slavnih predaka.

" 'Besmrtni puk‘ biće održan i ove godine u mnogim gradovima, a prvi put i u Banjaluci. Treba istaći da će manifestacija ovdje imati nepoliticki društveni karakter“, rekao je Ivancov za "Rusku gazetu“.

 

 

 

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com