Menu
A+ A A-

Ubio rođaka nakon što su zajedno pili i slavili

  • Objavio:   Redakcija

ubistvo petrovici1Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo obavljaju uviđaj u selu Petrovići u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je jutros 59-godišnji Momo T. hicem iz puške ubio svog rođaka Slobodana T.

Kako se ''Faktor'' uvjerio na mjestu događaja, oko posjeda na kojem se jutros oko 10 sati dogodilo ubistvo, postavljena je policijska traka, a inspektori prikupljaju tragove na mjestu zločina.

U dijelu sela u kojem se dogodio zločin, nema mnogo stanovnika i većinom se nalaze vikendice, tako da malo ko od ljudi koje smo tamo zatekli zna detalje zločina.

Jedan od mještana rekao nam je da je jutros vidio policijska vozila i hitnu pomoć kako idu prema tom dijelu sela.

''Ja sam radio nešto oko kuće i u jednom trenutku sam vidio vozila kako idu jedno za drugim. Komšije i ja smo se pitali šta se dešava i ona je neko rekao kako je Momo ubio rođaka gore u Petrovićima'', rekao nam je jedan od mještana, koji nije želio da mu objavljujemo identitet.

Sagovornik ''Faktora''  je ispričao kako su rođaci juče zajedno slavili Đurđevdan i da je moguće da je ubistvu kumovao alkohol.

''Sve su to 'rekla-kazala' priče. Nisam bio tamo da bih tačno znao šta se dogodilo. Priča se da su jutros nastavili piti, a rakija je takva, nikad ne znaš čemu vodi. Oni su se, valjda, posvađali, pa je Momo uzeo pušku i upucao rođaka'', rekao je.

Portparol PU Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je za ''Faktor'' da je Momo T. priveden u policijske prostorije na razgovor, a nakon ispitivanja će se moći govoriti o motivima ubistva.

 

Foto: faktor.ba

nazad na vrh

Radio Sa-RS