Menu
A+ A A-

Borenović: Uskoro incijativa za smjenu Vlade Srpske

  • Objavio:   Redakcija

borenovic pdp

Predsjedik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je danas da će PDP zajedno sa SDS i NDP uskoro u Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeti incijativu za smjenu Vlade Republike Srpske, zbog kako ističe, katastrofalne ekonomske situacije u Srpskoj.

Borenović je na press konferenciji za medije rekao da će PDP, SDS i NDP pripremiti inicijativu i obimno obrazloženje za smjenu Vlade Republike Srpske, koja kako navoid, nema odgovor ni na jedno ključno ekonomsko pitanje.

"Ponudićemo da i ostale stranke učestvuju u podnošenje inicijative za skupštinsko izglasavanje nepovjerenja Vladi Srpske. Očekujem da ovo podrži i dio SNSD-a i vladajuće većine, jer su pojedinici izjavljivali da su nezadovoljni radom Vlade Republike Srpske", dodao je Borenović.

Borenović kaže da je nevjerovatno da za pet godina dug zdravstvenih i penzijsko-invalidskih osiguranja bude uvećan čak deset puta, te da on sada iznosi 216 miliona maraka.

''PDP je za saradnju sa svim političkim partijama koje su spremne da realno sagledaju trenutnu situaciju u Republici Srpskoj. Nemamo problem da sarađujemo sa DNS-om i ostalim političkim strankama, pa čak i sa onim koje su spremne da se reformišu i promijene lidere koji su nas doveli do ovakvo lošeg stanja'', rekao je prvi čovjek PDP-a i dodao da razgovaraju sa svim političkim partijama i ne isključuje da će u narednom periodu biti pregovora o saradnji sa nekim od njih.

Borenović je ponovio je PDP protiv privatizacije Rudnika željezne rude "Ljubija" i očekuje da je neće podržati ni Narodna skupština Republike Srpske.

Predsjednik Ekonomskog savjeta PDP-a Jelena Trivić navela je da bruto domaći proizvod u Republici Srpskoj po glavi stanovnika iznosi 7.800 KM, a u Federaciji BiH 8.425 KM.

Ona je rekla da je ukupan dug Republike Srpske 5,5 milijardi KM, a učešće bruto domaćeg proizvoda u dugu 57,8 odsto, što dovoljno govori o ekonomskoj situaciji.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Republika Srpska