Menu
A+ A A-

Šarović: Vidim partnerstvo Saveza za promjene i DNS-a

  • Objavio:   Redakcija

mirko sarovicMirko Šarović, potpredsjednik Srpske demokratske stranke i jedan od najuticajnijih kadrova ove partije u intervjuu za Nezavisne novne otvoreno najavljuje mogućnost partnerstva koalicije SDS - PDP - NDP sa partijom Marka Pavića!

Na pitanje podržava li proces ukrupnjavanja opozicije u RS, koju predvodi PDP, Šarović kaže da bi radije vidio proces ukrupnjavanja vlastite partije.

- Mislim da bi moja stranka trebalo da ide u tom pravcu. Ako bi mi bilo dozvoljeno da razmišljam šire i slobodnije, u budućnosti, ali ne dalekoj, vidim realnim partnerstvo Saveza za promjene i DNS-a. To mi se čini prirodnim i moćnim, zar ne? Čak i sada logičnim mi se čini da sarađujemo u vezi s pitanjem sudbine Rudnika Ljubije. Već sutra bih sa gospodinom Pavićem otvorio razgovore o tome, naveo je Šarović.

Upitan da li se situacija u SDS-u stabilizovala dolaskom Vukote Govedarice na čelo partije, Šarović kaže da stabilizacija tek slijedi.

- Po meni, stabilizacija tek slijedi, i tu ne mislim samo na organizaciono-kadrovsku stabilizaciju. Aktuelna vlast, iako je previše na sceni, neprekidno skoro 12 godina, neće pasti sama od sebe i samo jak SDS može doprinijeti da odu. Da li će građani u SDS-u prepoznati alternativu vlasti, da li će nam povjerovati da smo sposobni da donesemo prijeko potrebne društvene promjene, zavisi samo od nas – rekao je između ostalog u intervjuu za Nezavisne jedan od najutiecajnijih kadrova najveće opozicione partije u Srpskoj.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Republika Srpska