Menu
A+ A A-

Vidović i Bulatović negirali ubistvo Lazarevića

  • Objavio:   Redakcija

policija ubistvo lazarevic lukavicaSaša Vidović (35) iz Bijeljine i Aleksandar Bulatović (31) iz Istočne Ilidže negirali su krivicu po optužnici za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), koji je 16. oktobra prošle godine izrešetan u Istočnom Novom Sarajevu.

Obojica su krivicu negirali pred Okružnim sudom u Banjoj Luci i početak suđenja biće zakazan u roku od mjesec dana. Optužnicom Vidović i Bulatović terete se za krivična djela teškog ubistva, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, te za krađu vozila.

Republičko tužilaštvo RS njih dvojicu tereti da su pripremili i organizovali ubistvo Lazarevića. Dok se vozio ''Golfom 7'' kroz Beogradsku ulicu, ubice su Lazarevića presrele ukradenim terencem ''BMW X5'' i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra.

Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mjestu je ostao mrtav.

''Optuženi su pobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni ''BMW''. U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli. Usljed plamena 26 metka se aktiviralo čime su ugrozili živote dvije djevojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorjela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K.'',  navodi se u optužnici.

Nakon paljevine pješke su nastavili da bježe, ali su ih građani primjetili i to dojavili policiji koja ih je brzom akcijom pronašla i uhapsila. Tokom bjekstva Vidović je sa sebe skinuo odjeću i bacio, pa je uhapšen u gaćama, dok je njegova trenerka pronađena u obližnjem kontejneru.

Nogavice na trenerci su nagorjele, a u džepu je pronađen i upaljač.

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS