Menu
A+ A A-

Bolnicu u Istočnom Sarajevu grade firme iz Laktaša i Mostara Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

bolnica kasindo kapijaMinistarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske danas je saopštilo da su kompanije ''Marković Invest-R.M.'' d.o.o. Laktaši i ''Medical'' d.o.o. Mostar izabrani su najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu.

Projekat ''ključ u ruke'' podrazumijeva projektovanje, kompletnu pripremu lokacije za izgradnju, izvođenje svih građevinskih radova po fazama i kompletno opremanje namještajem i medicinskom opremom po najvišim standardima koje zahtijeva jedna savremena zdravstvena ustanova.

U projekat je uključena izgradnja prateće infrastrukture za normalno funkcionisanje bolnice poput trafostanice, kotlovnice, kanalizacijske mreže, putne komunikacije, uređenje okoline zgrade i uspostavljanje funkcionalne cjeline sa već izgrađenim objektima bolnice, kao što je topla veza.

Nova bolnica u Istočnom Sarajevu prostiraće se na više od 10.000 metara kvadratnih sa 210 bolničkih kreveta, a na raspolaganju će biti sve medicinske specijalističke službe.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kažu da je tendersku dokumentaciju preuzelo 19 kompanija, ali da je ponudu dostavila samo jedna koja je izabrana za najpovoljnijeg ponuđača. Prema saopštenju, za izgradnju nove bolnice biće potrošeno 46.582.992,55 KM bez PDV-a.

 

 

 

Poslednji put izmenjenopetak, 05 maj 2017 19:46
nazad na vrh

Radio Sa-RS