Menu
A+ A A-

Vladislav Topalović novi dekan Bogoslovskog fakulteta

  • Objavio:   Redakcija

 

svestenik vladislav topalovicNovi dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu ''Vasilije Ostroški'' biće Vladislav Topalović, prodekan za nauku na ovom fakultetu u Foči.

Otac Topalović je i sveštenik u crkvi svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Sarajevu (Stara crkva), a funkciju dekana Bogoslovskog fakulteta preuzeće od oca Darka Đoga, koji je na mjesto dekana imenovan 2014. godine.

Odluka da otac Topalović bude novi dekan donesena je, jednoglasno, na sjednici Nastavno-naučnog vijeća. Sjednici su prisustvovali Njegovo preosveštenstvo episkop dalmatinski Fotije - član Svetog arhijerijskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sandra Ivanović i generalni sekretar Univerziteta Ravijojla Đuričić.

Vladislav Topalović rođen je 1975. godine u Prijepolju, a Bogosloviju Svetog Save završio je u Beogradu. Bogoslovsko školovanje nastavlja u Foči na Duhovnoj akademiji, a kasnije Bogoslovskom fakultetu ''Sveti Vasilije Ostroški''. 

U Foči je završio i magistarske i doktorske studije, dok je biblijske nauke studirao na Univerzitetu u Grajfsvaldu, Njemačka. U čin sveštenika je rukopoložen 2014. godine.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Republika Srpska