Menu
A+ A A-

OO SDS Pale osuđuje najnoviji pokušaj manipulisanja građanima Pala

  • Objavio:   Milan Ilic

sds konferencija 8 9 2016Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Pale osuđuje najnoviji pokušaj manipulisanja građanima Pala koje sprovodi aktuelni načelnik Boško Jugović.

Izlazeći u javnost sa najnovijom tezom o kupovini fabrike "Famos-Koran" Pale demantuje sve svoje navode i navode SNSD iz predizborne kampanje kada je narodu i radnicima Famosa rečeno da je ova fabrika prodata stranom investitoru i da uskoro počinje proizvodnja.

"Pozivamo načelnika da građanima Pala prvo objasni šta se desilo sa tim investitorom i zašto još ne rade pogoni Famosa. A sve je obećano u avgustu mjesecu 2016. godine, dva mjeseca pred lokalne izbore. Bili su tada veliki medijski natpisi, pres konferencije. Imovinu nekadašnjeg Famosa na Koranu "kupio" je turski investitor sa makedonskim pasošem Idris Fatih Sahin", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SDS-a Pale i dodali su da je Famos tada čak i promijenio ime u IFSFa-MOS, te je vjerujući tada Bošku Jugoviću i SNSD-u pripala Kapital grupi iz Turske. Čak je i imenovan i direktor, uzdanica paljanskog SNSD-a i privrede, Petar Marinković. Načelnik je danas javno demantovao ono što je SNSD i on kao kandidat za načelnika isticao u predizbornoj kampanji. Demantovao je da je firma „Famos-Koran“ Pale prodata stranom investitoru. Priznao je da je to bila predizborna laž radi dolaska do današnje pozicije načelnik, te samim tim priznao i tačne navode pisanja pojedinih portala na ovu temu.

"OO SDS Pale kao dio skupštinske većine podržaće svaki dobronamjerni prijedlog u interesu građana, uz prethodnu iscrpnu ekonomsku i finansijsku analizu, ali i tražiti odgovornost za manipulisanje radnicima Famosa", dodali su u saopštenju.

Oni pozivaju načelnika da se manje bavi pisanjem portala i da konačno počne raditi svoj posao i ostvarivati ono što je obećao. A obećao je brojne investicije uz pomoć Vlade RS i predsjednika RS.

"OO SDS Pale se ponadao da će načelnik danas izaći pred javnost, pred građane Pala bez manipulisanja. Umjesto toga, načelnik Jugović je danas demantovao sve ono što je narodu obećao prije skoro godinu dana, dodali su u saopštenju."

Načelnik je danas demantovao stranačka zapošljavanja u opštinskoj administraciji i opštinskim preduzećima. Prisustvo njegovih savjetnika na press konferenciji je demantij njegovog demantija. Načelnik danas nije objasnio po kojem kriterijumu su postavljeni stranački direktori na čelo opštinskih preduzeća bez dana stručnosti i sa krivičnim dosijeima.

nazad na vrh

Radio Sa-RS