Menu
A+ A A-

Predstavnički dom bi trebalo da usvoji Zakon o akcizama 10. maja

  • Objavio:   Miljan Rasevic

denis zvizdic 2017Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je danas da bi logično, očekivano i opravdano da Zakon o akcizama bude usvojen na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH 10. maja, ako se žele nove investicije, otvaranje radnih mjesta, dobra infrastruktura, a posebno putna koja je osnova za razvoj ekonomije.

Zvizdić je novinarima rekao da Bosne i Hercegovina neusvajanjem akciza neće zaostati na putu ka Evropskoj uniji, ali da hoće u ekonomskom razvoju, što je jedan od važnijih ciljeva.

''Nije riječ samo o izgradnji autoputa, iako dominatan novac ide za njegovih 11 dionica u dužini od 85 kilometara koje bi, kada sredstva budu operativna, mogle da budu izgrađene u naredni tri do četiri godine. Riječ je o dodatnim sredstvima za izgradnju brojnih dionica magistralnih i brzih puteva u BiH'', rekao je Zvizdić.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH kaže da bi time infrastruktura u BiH bila podignuta na veći nivo, što je preduslov za ozbiljan i dinamičan ekonomski razvoj zemlje.

Denis Zvizidić ističe da Savjet ministara BiH radi u kompleksnim okolnostima i složenim ustavno-političkim sisteom, te da u njemu funkcioniše deset članova iz šest političkih partija.

''Teško je praviti pomake i napredak u najvažnijim i prioritetnim ciljevima ako postoje tenzije i političke blokade'', napomenuo je Zvizdić.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Bosna I Hercegovina