Menu
A+ A A-

Porodice poginulih vojnika JNA ogorčene zbog neodlaska u Dobrovoljačku

  • Objavio:   Miljan Rasevic

tomovic dobrovoljackaPorodice poginulih vojnika Jugoslovenske narodne armije (JNA) ubijenih prije 25 godine u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, nisu mogle sakriti suze, ali i neiskazati ogorčenje neodlaskom u Sarajevo, na mjesto događaja, da odaju poštu svojim najmiljim.

Jedna od majki poginulih pripadnika JNA, Bogdana Tomović, čiji je sin Zdravko ubijen u Dobrovoljačkoj ulici na današnji dan, rekla je novinarima da joj je ponovo nanesen bol jer je danas prošla 200 metara od Dobrovoljačke, a nije smjela da položi cvijeće.

''Zamolila bih sve institucije da ovo više ne dozvole i da nam omoguće da slobodno odemo u Dobrovoljačku, i položimo cvijeće na mjestu naših najmilijih'', rekla je Tomovićeva u suzama.

Tomovićeva se zapitala kakva je ovo država u kojoj živi i gdje je ta sloboda.

Gordana Gvozdenović, sestra ubijenog Obrada Gvozdenovića, rekla je da su porodice žrtava ponovo slagali jer su im prošle godine obećali da će ih pustiti da mirno polože cvijeće i prisluže svijeće.

''U posljednjem momentu saznali smo da ne idemo, jer možemo rizikovati život. Mi se ne bojimo nikoga u Sarajevu, ali odustali smo jer ne želimo da na današnji dan pravimo probleme'', kaže Gvozdenovićeva.

Pozvala je Tužilaštvo BiH da se oglasi gdje su tužbe porodica žrtava.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS