Menu
A+ A A-

Saobraćaj se odvija bez posebnih zastoja

  • Objavio:   Redakcija

stanje autoput sa zenica sa rsSaobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina,vozačima skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, a na putevima sa sanacionim radovima na izmijenjen režim vožnje i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu. Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoznog zastora, izmijenjen je režim saobraćaja na mag. putu M-4, na dionici Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac, sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Miniranje terena

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova. 

Regionalni putevi

Na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i R-476 dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FERERACIJA BiH:

Jutros se na putevima u FBiH saobraća po pretežno suvom kolovozu. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija vozila na putevima je umjerenog intenziteta.

Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu, navode iz BiHAMK-a. 

Zbog sanacionih radova, privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

GRANIČNI PRELAZI:

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, na GP Klobuk, (Ilino Brdo-Vilusi), saobraćaj se obustavlja od (09-11 i 13-15h),a na GP Deleuša (Deleuša-Vraćenovići) od 11-14h, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš).

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS