Menu
A+ A A-

U višim predjelima mokar i klizav kolovoz

  • Objavio:   Redakcija

stanje autoput za doboj sa rsPrema informacijama sa kojima raspolaže Informativni centar AMS Republike Srpske, saobraćaj se na svim važnijim putevima u Srpskoj ovoga jutra odvija redovno, bez zastoja. Vozi se po pretežno suvim kolovozima, dok su u višim predjelima kolovozi mjestimično vlažni i klizavi.

''U kotlinama I duž riječnih tokova skrećemo pažnju na mjestimičnu maglu. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, posebno na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina zbog učestalih odrona zemlje i kamenja na kolovoz'', navode iz AMS Republike Srpske.

Radovi:

Zbog radova na sanaciji pasarele u Ulici Rade Kondića, danas 30.04.2017. godine, u vremenu od 06:00 do 24:00 časa biće izmjenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja luka 1-Banja luka (Čajevac), u dužini od 140 m, pa vozače molimo da opreznije voze i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Danas, 30.04.2017. godine održaće se sportska manifestacija-međunarodna biciklistička trka Beograd-Banja Luka. Takmičari ove biciklističke trke kretaće se na relaciji Teslić-Vrela-Karuše-Doboj-Rudanka-Johovac-Šešlije-Derventa (Žirovine)-Gornja Vijaka 1-Prnjavor-Klašnice1-Laktaši-Klašnice2-Šargovac-Banja Luka 1-Banja Luka (Čajevac).Molimo vozače koji se budu kretali tokom vikenda navedenim dionicama da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Sutra, 01.05.2017. godine, zbog održavanja javnog skupa u organizaciji Saveza sindikata RS, sa sjedištem u B. Luci, privremeno će biti obustavljen saobraćaj u vremenu od 10:30 do 13:30 časova na dijelu Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom svetog save i na dijelu Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, od raskrsnioce sa Ulicom Vuka Karadžića do raskrsnice Ulice Mladena Stojanovića sa Ulicom Trive Amelice.

Zbog radova na izgradnji vijadukta na magistralnom putu M-16, dionica Nova Topola-Klašnice (lokalitet Mahovljanske petlje) u vremenu od 23:00 do 05:00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog vremenskog perioda

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Miniranje terena

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, navode u AMS.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BiH

Jutros se na putevima u F BiH saobraća po pretežno suvom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla u jutarnjim časovima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, navode iz BiHAMK-a.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekujemo pojačan intenzitet saobraćaja, kako na putevima, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prelazima.

Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš). Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, na GP Klobuk, (Ilino Brdo-Vilusi), saobraćaj se obustavlja od (09-11 i 13-15h).

 

 

Poslednji put izmenjenonedelja, 30 april 2017 10:02

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS