Menu
A+ A A-

Više od 770 takmičara na državnom prvenstvu BiH

  • Objavio:   Miljan Rasevic

karate prvenstvo pale1Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine danas se održava u Sportsko-rekreativnom centru ''Peki'' na Palama, gdje 772. djece, uzrasta od 8 do 14 godina, se takmiči u karateu. Na ovom prvenstvu, prema riječima organizatora, do sada učestvuje rekordan broj takmičara iz 100 klubova.

Sportski direktor Karate saveza BiH Rajko Radonjić rekao je novinarima da očekuje, da postignuti rezultati budu kriterijumski za izbor reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu. On je napomenuo da se ovo prvenstvo prvi put organizuje za pomenuti uzrast djece, te da ga treba podići na viši nivo.

Trener Karate kluba ''Romanija'' sa Pala, koji su i tehnički organizator ovog prvenstva, Momir Popović rekao je su na Pale danas stigli karatisti iz cijele BiH, od Cazina i Bihaća do Trebinja i Bijeljine.

''Naš klub predstava dvanaest takmičara i nadamo se najboljim rezultatima, s obzirom da smo na prvenstvu Republike Srpske osvojili dvanaest zlatnih medalja'', rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, na današnjem državnom prvenstvu sudi 50 sudija, a takmičari nastupaju na osam borilišta.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je ovaj sportski objekat ispunio sva očekivanja, jer se radi o velikom državnom prvenstvu gdje učestvuju dosta takmičara.

On je rekao da su na Palama popunjeni svi smještajni kapaciteti, gdje su smješteni takmičari, predstavnici klubova i sudije.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Sport

Radio Sa-RS