Svečano otvorena Gradska pijaca Pale

DSCF1210Opština Pale i grad Istočno Sarajevo danas su postale bogatije za jedan novi trgovinski projekat, odnosno Gradsku pijacu. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik firme ''Connect people'' Stevo Lonco svečano su otvorili Gradsku pijacu na Palama, koja se prostire na 2.500 metara kvadratnih prostora.

Ceremoniji svečanog otvaranja, uz brojne zvanice i stanovnike opštine Pale, prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovičević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo, predstavnici i rukovodstvo Opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo, te lokalni privrednici i saradnici iz Pala i drugih gradskih opština.

Direktor firme ''Connect people'' Nemanja Vučetić novinarima je rekao da je u ovaj projekat ukupno planirano četiri miliona maraka ulaganja.

''Centralni pijačni dio se sastoji od 84 tezge, 12 poslovnih prostora gdje se nadovezuje prostor od 500 metara kvadratnih supermarketa i prostor za prodaju mliječnih proizvoda sa 31 rashladnom vitrinom. Trenutno imamo oko 80% popunjenosti kapaciteta, kako zakupaca tezgi, tako i poslovnih prostora'', rekao je Vučetić i dodao da su za početak sasvim zadovoljni.

Vučetić je dodao, da pored Paljana, zakupaca tezgi ima i iz Sarajeva, Travnika, Čajniča i drugih mjesta sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Da je nova pijaca na Palama bila neophodna, potvrdio je i vlasnik firme ''Connect people'' Stevo Lonco koji kaže da je na ideju o izgradnji pijace došao zbog potreba stanovnika da kupuju svježe voće, povrće i mliječne proizvode na jednom mjestu.

Lonco je pomenuo da će radovi na opremanju restorana i hotela biti završeni do 15. oktobra, što će upotpuni sadržaj koji projekat Gradska pijaca nudi.

Gradonačelnik grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković rekao je da su firma ''Conncet people'' i njen vlasnik Stevo Lonco najveći investitori na području grada u 2017. godini.

''Ovaj projekat je za svaku pohvalu, ovakav sadržaj je nedostajao Palama kao jednoj izgrađenoj urbanoj cjelini. Nadam se da je ovo mjesto gdje će mnogi građani Pala naći radna mjesta, a posebno poljoprivredni proizvođači iz bliže i šire okoline Pala'', istakao je gradonačelnik Vuković.

S tim se složio i prvi čovjek opštine Pale Boško Jugović, koji je napomenuo da je ovo početak investicionog ciklusa na području Pala, te dodao da će nastaviti da motiviše poljoprivrednike sa što većim radom, te da svoje proizvode prodaju na Gradskoj pijaci.

Nakon otvaranja muzički program je uputpunio muzički nastup pop zvezde Romane Panić, a na ceremoniji otvaranja pijace nastupio je i bend ''VIS club''.

 

Zadnji put promjenjensubota, 29 April 2017 16:35
nazad na vrh