Menu
A+ A A-

Ovacije za predstavu mladih Trebinjaca

  • Objavio:   Redakcija

trebinje predstavaGradsko pozorište Trebinje i Kulturna scena "Male stvari" oduševili su trebinjsku publiku koprodukcijskom predstavom "Kraljević Marko i Kesedžija Musa", u režiji Željka Miloševića, rađenom po tekstu Miroljuba Nedovića.

Milošević, kroz parodijsku vizuru, oživljava mitske junake naše epske tradicije, preko kojih provocira i ismijava brojne društvene anomalije naših dana.

"Mi smo se u predstavi poigrali nekim stvarima i devijacijama našeg društva, pa i lažnim legendama, a ono što volimo istaći jeste da naše omladinsko pozorište u ovom komadu ima priliku da se mnogo više razmaše, da mašta, a istovremeno je i glumački dosta zahtjevno djelo, u kome tijelo jedno govori, a potpuno drugo misli i obrnuto", kaže Milošević.

Navodi da je pokušao da Nedovićevu dramsku priču o ekologiji načini parodijom, u kojoj se ismijavaju i mnoge naše navike, uvriježena shvatanja i devijacije.

"Mladi glumci su i sami kroz predstavu bili toliko kreativni da smo mnoge stvari koje su sami izmaštali morali i izbaciti, toliko su ideja imali", dodaje Milošević.

Kaže da je poenta predstave u tome što je iz nje očigledno i to koliko je ovaj ansambl sazreo, što je rezultiralo i nagradama na ovogodišnjem 15. festivalu omladinskog i srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu, odakle su se Trebinjci, nakon igranja ove predstave, vratili sa šest osvojenih nagrada.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Kultura

Radio Sa-RS