Menu
A+ A A-

Dvije godine od terorističkog napada u Zvorniku

  • Objavio:   Redakcija

pomen policajcu zvornikDvije godine je prošlo od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, u kome je terorista Nerdin Ibrić iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Danas su na mjestu stradanja, ispred zgrade Policijske uprave Zvornik položeni vijenci i odata počast ubijenom Draganu Đuriću. Osim porodice, predstavnika Policijske uprave, vijence su položili i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, ali i predstavnici gradskih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Dragan Đurić bio je izuzetan čovjek i veliki profesionalac, a gnusno ubistvo prije dvije godine, velika je opomena svima da u BiH postoji rizik od terorizma, poručeno je u Zvorniku.

Brat ubijenog policajca Anđelko Đurić rekao je da nadanašnji dan svi treba da se sjetimo šta je se desilo prije dvije godine, dan prvenstveno obilježen tugom, odnosno sjećanjem.

"Bol je nanešen porodici, kao i ovom društvu. Kao što je direktor policije rekao, ostaje nam da se borimo, pa koliko ćemo se izboriti, vidjećemo", rekao je Đurić.

Direktor Policije Darko Ćulum izjavio je da je MUP Srpske je prepoznao rizik i opasnost od terorizma i zato je stvorena organizaciona struktura i bolji kapaciteti za što ozbiljniju borbu sa terorizmom.

"Mislim da nakon Zvornika, nakon Rajlovca da je svima jasno da u BiH postoji rizik od terorizma", rekao je Ćulum.

U terorističkom napadu na zvorničku Policijsku stanicu, koji je 27. aprila 2015. godine izvršio tada dvadesetčetvorogodišnji Nerdin Ibrić, iz sela Sapna kod Zvornika, ubijen je policajac Đurić, a ranjene njegove kolege Stevo Milovanović i Željko Gajić.

 

Foto: rtrs.tv

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS