Menu
A+ A A-

Prijem za najbolje studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu

  • Objavio:   Redakcija

studenti kod ivanica 2017Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr Mladen Ivanić danas je organizovao prijem za najbolje studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu, poručivši da je ova visokoškolska ustanova veoma bitna za razvoj Republike Srpske, te da je potrebno stvoriti uslove za njen dalji razvoj.

Najbolji studenti, među kojima je i nekolicina sa prosječnom ocjenom deset, razmijenili su sa predsjedavajućim Ivanićem mišljenja o obrazovanju, te životu i interesovanjima mladih i studenata, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Predsjedavajući Ivanić je izrazio nadu da će oni studenti koji se odluče da dalje školovanje nastave u inostranstvu imati priliku da svoje znanje primijene u svojoj zemlji, kao i da ne treba da odustanu od insistiranja na pozitivnim stvarima, među koje svakako spada i nastavak obrazovanja.

Najbolji studenti istočnog dijela Republike Srpske koji su danas posjetili Predsjedništvo BiH u Sarajevu su: Dženita Meša (Saobraćajni fakulteta Doboj), Svjetlana Tešić (Poljoprivredni fakultet Istočno Sarajevo), Miloš Tošić (Pravni fakultet Pale), Dimitrije Trifković (Filozofski fakultet Pale), Krsto Batinić (Mašinski fakultet), Rade Božić (Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina), Dario Balaban (Tehnološki fakultet Zvornik), Miljan Aleksić (Pravoslavni bogoslovski fakultet), Natalija Drašković (Ekonomski fakultet Pale), Aleksandar Drinić (Muzička akademija), Zorana Mandić (Elektrotehnički fakultet) i Sanja Gligorić (Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta).

Prijemu su prisustvovali i prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, dekan Filozofskog fakulteta doc. dr Draga Mastilović, dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Zoran Ljuboje, dekan Muzičke akademije prof. mr Dražan Kosorić, i dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja prof. dr Borislav Cicović.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Obrazovanje

Radio Sa-RS