Menu
A+ A A-

Rektor UIS-a ugostio profesora Dermota Kahlana sa Univerziteta u Limeriku

  • Objavio:   Redakcija

rektor UISRektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radoslav Grujić ugostio je danas profesora Dermota Kahlana (Dermot Coughlan) sa Univerziteta u Limeriku (University of Limerick, Ireland).

Povod je bio monitoring Erazmus + projekta „Qualifications Framework as Platform for the development of learning outcomes based curriculum“ (QFP) koji je danas održan u Rektoratu UIS-a.

Profesor Kahlan predstavnik je Univerziteta u Limeriku koji je glavni koordinator QFP projekta čiji je cilj izrada modela obuke za prognoziranje i identifikovanje potrebe tržišta rada u području kvalifikacija, kako bi se osiguralo lako mapiranje kvalifikacija na evropskom prostoru.

Rektor Grujić izrazio je zadovoljstvo jer je Univerzitet u Istočnom Sarajevu dio ovog projekta i predložio i druge vidove saradnje između UIS-a i Univerziteta u Limeriku.

Sastanku u Rektoratu prisustvovali su i prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejan Bokonjić, direktor Erazmus + kancelarije u BiH Suad Muhibić i direktor Svjetskog univerzitetskog servisa za BiH (SUSBIH) Haris Muhić.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Obrazovanje

Radio Sa-RS