Menu
A+ A A-

Uljepšavanje grada za odlazak na ekskurziju

  • Objavio:   Redakcija

sarajevski srednjoskolciUčenici Srednje zubotehničke škole će zajedno sa radnicima komunalnog preduzeća Park sutra uređivati lokalitet Crnog vrha ispod romskog naselja. Planirane aktivnosti podrazumijevaju sadnju drveća i ukrasnog bilja kao i sjetvu trave.

Akcija se provodi cilju zaštite i očuvanja okoline, a u nju će biti uključeni i srednjoškolci kako bi kroz društveno koristan i odgovoran rad, obezbijedili finansijsku podršku njihovim vršnjacima slabijeg imovinskog stanja za odlazak na ekskurziju u 2017.

Ekološka akcija "Uljepšajmo našu lokalnu zajednicu“ koja je trebala da bude realizovana u okviru obilježavanja Dana planete zemlje, odgođena je zbog izuzetno loših vremenskih prilika.

Učenici Srednje zubotehničke škole će zajedno sa radnicima komunalnog preduzeća Park sutra uređivati lokalitet Crnog vrha ispod romskog naselja. Planirane aktivnosti podrazumijevaju sadnju drveća i ukrasnog bilja kao i sjetvu trave.

Preostale ekološke akcije koje su ranije bile najavljene, prolongirane su za 6. maj 2017. godine.

Učenici četiri sarajevske srednjoškolske ustanove: Srednje medicinske škole, Gimnazije Obala, Srednje zubotehničke škole i Prve bošnjačke gimnazije će zajedno sa članovima mjesnih štabova civilne zaštite, savjeta mjesnih zajednica, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave i svih drugih zainteresiranih građana, čistiti i uređivati javne površine na nekoliko lokacija – botanički park "Arboretum“ na Betaniji, Koševski i potok Sušica.

Akciju zajednički realizuju opštinske službe za: civilnu zaštitu; lokalnu samoupravu; za obrazovanje, kulturu i sport, a za ovu namjenu u budžetu Opštine Centar obezbijeđeno je 10 hiljada maraka.

Iz Opštine Centar podsjećaju da su na ideju učenika trećeg razreda Srednje medicinske škole Dženana Hodžića, učenici pokrenuli radnu akciju pod nazivom "Ekskurzija 2017" kako bi pomogli svojim vršnjacima koji nisu u mogućnosti da plate odlazak na ekskurziju.

"Načelnik Ajnadžić, za koga je ekologija na visokom mjestu prioriteta, se sa velikim zadovoljstvom uključio u ovu akciju koja ima za cilj da mladi svojim radnim angažmanom prikupe sredstva za odlazak na ekskurziju", saopšteno je.

Poslednji put izmenjenoutorak, 25 april 2017 17:05
nazad na vrh

Bosna I Hercegovina

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com