Menu
A+ A A-

Ekonomski fakultet ugostio srednjoškolce iz Istočnog Sarajeva

  • Objavio:   Miljan Rasevic

srednjoskolci ekonomskiEkonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je ugostio učenike srednjih škola sa područja opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale, u okviru programa ''Dan otvorenih vrata''. 

Današnji gosti, maturanti, imali su priliku da prisustvuju predavanjima i obilasku kabineta na ovom fakultetu, te se upoznaju sa radom ove visokoškolske ustanove.

Najprije su boravili u velikom amfiteatru gdje su ih, prodekan za nastavu prof.dr Mladen Rebić i asistenti, upoznali sa samim studiranjem na fakultetu, kao i sa načinom upisa na fakultet. Oni su tom prilikom dobili informatore za lakše upoznavanje sa studijskim programima.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof.dr Ljubiša Vladušić novinarima je rekao da je današnja posjeta učenika srednjih škola prilika da se oni upoznaju sa onim što ova ustanova nudi, sa tradicijom i kvalitetom u obrazovanju do onog nivoa koje je danas neophodno po standardima EU.

''Organizovali smo ''Dan otvorenih vrata'' za sve one koji žele da se upoznaju sa ambijentom u kojem bi radili i živjeli u jednoj porodici koja se zove Ekonomski fakultet. Ono što je važno, a to uvijek govorimo studentima, na prvom i drugom ciklusu studija nas ima oko hiljadu. Imamo respektabilan tim nastavnika, profesora, asistenata, kao i administrativno osoblje koje, kroz studentsku službu, opslužuje sav taj proces da bi on besprijekorno funkcionisao'', rekao je dekan Vladušić.

On je istakao da, i nakon prvog ciklusa studija, studenti mogu uvijek ostati dio fakulteta kroz ''Alumni'' asocijaciju, koja im omogućuje da dobiju sve informacije o fakultetu koji su završili, koriste biblioteku sa preko 10.000 naslova i da kao članovi fakulteta participiraju i učestvuju na svim konferencijama koje organizuje fakultet.

''Za Ekonomski fakultet je vrlo važno da ima dobre studente, jer su oni naši partneri i zbog toga veliku pažnju posvećujemo upisu. Želimo da im objasnimo koliko je bitno znanje koje ovdje nudimo, jer im ono omogućava lakše kretanje unutar regiona, i pogotovo ako žele nastaviti školovanje u inostranstvu'', istakao je dekan Ekonomskog fakulteta.

Dodao je da su programi kompaktibilni, te da su znanja u skladu sa standardima koji su definisani. On je podsjetio da je Ekonomski fakultet Pale, na smijeru za Turizam i hotelijerstvo, odnedavno stupio u saradnju sa Fakultetom za turizam iz Kopra, a radi se o kreiranju zajedničkog smijera.

''Studenti koji završe taj master studij dobili bi dvojnu diplomu, te na taj način bi im se omogućila bolja prohodnost i veća prednost unutar Evropske unije'', dodao je dekan Vladušić.

Prema riječima profesora Vladušića, određena grupa profesora i asistenata sa Ekonomskog fakulteta nedavno je boravila u posjeti srednjim školama na području Istočnog Sarajeva, gdje je potencijalne studente informisala o kvalitetu i načinu studiranja na ovom fakultetu, te je tako došlo do ove saradnje i druženja sa potencijalnim studentima ovog fakulteta.

 

 

Poslednji put izmenjenoutorak, 25 april 2017 13:22

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Obrazovanje

Radio Sa-RS