Menu
A+ A A-

Uspostavljena saobraćajna komunikacija Sarajevo - Sokolac

  • Objavio:   Redakcija

kamioni sokolac podromanijaUpravo smo dobili informaciju da je završen protest drvoprerađivača u Podromaniji na raskrsnici magistralnih puteva M-19 Pale –Sokolac i M-19.3 Sokolac –Rogatica, tako da će se saobraćaj od sada odvijati normalno, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Napominjemo da su zbog višečasovnih blokada formirane vece kolone vozila pa vozače molimo za strpljenje. Povoljni uslovi za vožnju i umjerena frekvencija vozila karakterišu saobraćajnu situaciju na putevima Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Federacija BiH:

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Jošanica-Butila (kod tunela Oštrik), saobraćaj se odvija otežano-jednom trakom, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, dionica A-1 Butila–Vlakovo u smjeru Vlakova vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Granični prelazi:

Zadržavanja na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori, na GP Klobuk, (Ilino Brdo-Vilusi), saobraćaj se obustavlja od (09-11 i 13-15h). Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila

Duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati posebno tokom praznika i turističke sezone. Kako bi ste izbjegli neugodnosti i probleme na granicama savjetujemo sljedeće:

* provjerite sve dokumente, posebno ukoliko su tokom protekle dvije godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni;
* provjerite vrijede li vam putni dokumenti(lična karta ili pasoš);
* prije putovanja provjerite stanje na graničnim prelazima;
* izaberite granične prelaze na kojima je manja gužva ili putujte u vrijeme kad se ne očekuje gužva;
* izbjegavajte putovanje tokom vikenda;
* budite strpljivi i slijedite upustva granične policije.

 

 

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 24 april 2017 15:02

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS