Menu
A+ A A-

Sarajevski maraton skupio 10.000 KM za djecu sa autizmom Istaknut

  • Objavio:   Redakcija

ulicna trka sarajevo 2017Ulična trka ''Deksalgin 5k Spring Run'', održana danas u Sarajevu, skupila je više od 10.000 KM za pomoć djeci sa autizmom.

Ovaj sportski projekat je organizovan kao promocija zdravog i aktivnog života, a organizatori su istakli da je on veoma značajan, zahvaljujući zajedničkoj inicijativi NVO Marathon i organizaciji EDUS.

Organizatori dodaju da je na taj način kreirana humanitarna platforma u okviru koje je skupljeno više od 10.000 KM, koje će biti uručene Udruženju EDUS za pomoć i podršku licima sa autizmom. 

Novac je skupljen prodajom ''kilometara'' kroz učešće ''plavih trkača'', a to su rekreativni trkači koji su trčali za osobe sa autizmom. Oni su prodavali ''kilometre'' i prikupljali sredstva za pomenuto Udruženje, koje svakodnevno pomaže djeci koja se bore sa ovom bolešću. 

Trka se kretala centrom Sarajeva, od BBI centra ulicom Maršala Tita, preko Marijin Dvora, Obalom Kulina bana, do Vijećnice, Sebilja, Vječne vatre i nazad ponovo do BBI centra. U današnjoj trci učestvovalo je preko 400 takmičara, a pobijedio je Osman Junuzović iz Doboja.

Njegovo vrijeme je bilo 15:15:00 nakon pet kilometara pređe trase, a u ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Lucia Kimani, bh. reprezentativka porijeklom iz Kenije.

 

 

 

 

Foto: radiosarajevo.ba

nazad na vrh

Bosna I Hercegovina

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com