Menu
A+ A A-

Babalj: Nećemo dozvoliti uništavanje Istočnog Sarajeva

  • Objavio:   Redakcija

sds istocno sarajevo sarsPredsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Istočno Sarajevo Darko Babalj rekao je danas na press konferenciji da je ''Istočno Sarajevo grad njegovih građana, a ne prćija bilo koje političke partije'', te da SDS neće dozvoliti njegovo uništavanje i dijeljenje.

Darko Babalj tvrdi da je nedavna posjeta ministra za lokalnu upravu i samoupravu Republike Srpske Lejle Rešić u Istočnom Novom Sarajevu govori u prilog tezi SDS da Vlada Republike Srpske, kako navodi on, ignorantski i ponižavajući odnos prema Istočnom Sarajevu i većini njegovih opština.

''Rešićeva je prilikom te posjete iznijela mnogo negativnih i neistinitih stvari o Istočnom Sarajevu. Ona nema pravo da odlučuje šta će i kako će biti sa gradom Istočno Sarajevo, te da SDS više nema strpljenja da gleda na sve ono što se radi tom gradu'', rekao je Babalj novinarima.

Prvi čovjek Gradskog odbora SDS u Istočnom Sarajevu slične kritike uputio je i na račun načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiše Ćosića navode da ni on nema pravo da samostalno odlučuje o sudbini Istočnog Sarajeva.

''I njemu (Ćosiću) i Lejli (Rešić) poručujemo da je naše strpljenje pri kraju i da smo spremni na borbu, na radikalnije mjere. Srpska demokratska stranka će organizovati izjašnjavanje građana ukoliko bude nastavljena ovakva politika prema Istočnom Sarajevu'', istakao je Babalj.

Takođe, i član Gradskog odbora SDS i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica podsjetio je na osnivanje i razvog Grada Istočno Sarajevo i njegovih ključnih institucija poput Univerziteta i Kliničkog centra Istočno Sarajevo koga, kako je rekao, više nema zbog pogreške politike koju vodi Vlada Republike Srpske''

''U opštinu Istočna Ilidža, u kojoj je SDS na vlasti, niko nije posjetio od 2007. godine iz Vlade Republike Srpske, dok su redovni gosti načelnika opštine Istočno Novo Sarajeva'', rekao je Bjelica.

Bjelica je poručio da je Srpska demokratska stranka spremna da provjeri volju svojih građana na referendumu o odnosu Vlade Republike Srpske prema gradu Istočno Sarajevo.

Predstavnici Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo danas su najavili da je početkom maja tekuće godine u Istočnom Sarajevu moguće masovno i organizovano okupljanje građana koji bi izrazili nezadovoljstvo odnosom Vlade Republike Srpske i vladajuće koalicije SNSD-SP-DNS prema Istočnom Sarajevu, njegovim institucijama i građanima.

 

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com