Menu
A+ A A-

Iskoristićemo sva pravna sredstva da odbranimo Istočno Sarajevo Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

nenad vukovic gradonacelnik sarsGradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković je, reagujući na izjavu ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejle Rešić da je najveći problem grada Istočno Sarajevo nedefinisanje viškova koji se pojavljuju u budžetu, rekao da je suficit u budžetu postignut finansijskom disciplinom unutar grada i određenim dobijenim presudama, te da ''nije dobro kažnjavati one koji dobro posluju''.

On je naglasio da svi oni koji predlažu bilo kakve promjene kada je riječ o gradu Istočno Sarajevo budu oprezni, jer se uvijek otvara pitanje njegovog postojanja.

''Iskoristićemo sva pravna sredstva da se branimo od eventualnih izmjena koje bi bile na štetu grada'', rekao je Vuković i dodao se lako može postići dogovor o mogućim promjenama kada je riječ o teritorijalnoj organizaciji opština u sastavu grada.

''To se najviše odnosi na opštine Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu. Mora se znati da je potrebna saglasnost svih da bi došlo do bilo kakvih promjena kada je u pitanju teritorijalna organizacija'', istakao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ministar uprave i lokalne samouprave nedavno je posjetila grad Istočno Sarajevo gdje razgovarala samo sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem, te je izjavila da je u toku izrada novog Zakona o gradu Istočno Sarajevo kojim će biti definisana mnoga pitanja koja opterećuju stanovnike šest gradskih opština.

Gradonačelnik Vuković pozvao je Rešićevu da o izmjenama Zakona o gradu Istočno Sarajevo razgovara sa njim u Administrativnom centru grada.

 

 

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com