Menu
A+ A A-

Polaganje cvijeća u Velikom parku u Sarajevu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

jna obiljezavanje dobrovoljackaDelegacija Regionalne organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo i porodice ubijenih rezervista JNA sutra će, u Velikom parku u Sarajevu sa početkom u 10:00 časova, po prvi put položiti vijence i odati počast nastradalim članovima grupe ''Transporter'', saopšteno je iz Organizacionog odbora za obilježavanje Dana nestalih Srba.

Iz ovog odbora podsjećaju da je 22. aprila 1992. godine život izgubilo osam pripadnika bivše vojske Jugoslavije, koji su prvo bili zaroboljeni na Aerodromskom naselju, da bi kasnije zvjerski likvidirani u Velikom parku u Sarajevu, zbog čega je taj datum ozvaničen kao  Dan nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.

Tog dana prije 25 godina likvidirani su Milovoje Lalović, Đorđe Bjelica, Zoran Marković, Dragomir Đerić, Stevan Đokanović, Vlajko Golubović, Nedeljko Vujičić i Miladin Vukmanović. Na području Sarajeva još uvijek se traga za 175 žrtava, a potraga se nastavlja i za ukupno 395 nestalih Srba na području Sarajevsko-romanijske regije. 

Prema programu, pomenute delegacije će sutra u 10:00 časova se okupiti u Velikom parku, gdje će položiti vijence, a u 11:00 časova u crkvi Svetog Georgija u Miljevićima će biti služen parastos srpskim žrtvama. U 11:30 časova biće položeni vijenci na Spomen-kosturnicu, a u 12:00 časova biće izjave za medije.

Za 13:00 časova najavljeno je održavanje sjednice Predsjendištva Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske. 

Kada se radi o sudskom procesu pred Sudom BiH, 11. maja bi trebalo da bude nastavljen proces u predmetu ''Veliki park'', gdje su četiri lica optužena za ratne zločine nad ratnim zarobljenicima počinjenim 1992. godine u Sarajevu. 

 

 

nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com